Skip to content

OTONOM UÇUŞ KARTI: ospreyH7

Hala geliştirme aşamasında ancak %90’ı bitti.

Genel olarak otonom uçuş kartlarında, yazılım tarafı donanım tarafına göre daha zor ve kompleks. Ancak donanım tarafının da zorlukları var.

Nihai bir ürün değil. Ancak nihai ürünlerin başlangıç noktası olacak.

ospreyH7 , 2020 senesinin başlarında, İHA’ların uçuş dinamikleri ile tanışmamla beraber, bir fikir olarak ortaya çıktı.

2020 ve özellikle 2021 senesini otonom bir İHA üzerine çalışarak geçirmem, bu alanda sıkılıkla kullanılan Pixhawk Cube kartıyla bire bir çalışma fırsatı bulmam, ospreyH7’nin bir fikirden prototipe dönüşmesinde büyük rol oynadı. Bir uçuş kontrol kartından beklenenler, teori ve pratik arasında görülen farklar, bir İHA için uçuş kontrol kartlarında en çok ihtiyaç duyulan özellikler noktasında, farklı deneyimler edindim.

ospreyH7 v0:

ospreyH7’nin kalbinde STM32H7 işlemci bulunuyor. Çift barometre, çift IMU ve bağımsız manyetometreye sahip. Bunun yanında Pixhawk Cube serisinde bulunan Molex standardı konnektörleri kullanıyor, bu sayede piyasadaki aksesuarlarla daha uyumlu olmasını hedefledim. Ancak tabii ki de kendi aksesuarlarını geliştireceğim, özellikle CANBUS destekli GPS ve Telemetri sistemi sonraki hedeflerim.

ospreyH7 hala prototip aşamasında ve mükemmellikten uzak. Geliştirmeye devam ediyorum ve edeceğim. Şüphesiz üretim noktasına gelene kadar birçok değişim geçirecek, tasarım eskitecek. Ancak bir fikrin gerçeğe dönüşmesi yolunda, benim için güzel bir başlangıç oldu.

ospreyH7 hakkındaki her türlü görüş, öneri, eleştiri ve sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.

**ospreyH7 flight control board has been designed purely for hobby and experimental purposes. It has no commercial purpose or objective. The card itself, its designs or software is not available for sale.

**ospreyH7 uçuş kontrol kartı tamamen hobi amaçlı ve deneysel olarak üretmiştir. Hiçbir ticari amacı ya da hedefi yoktur. Söz konusu kartın kendisi, tasarımları ya da yazılımı satışa açık değildir.

Published inUncategorized